Kefalonia Greece +30 26740 22 514
360 Virtual Tour
Η Κεφαλονιά

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Η Κεφαλονιά παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να κάνουν πολλές δραστηριότητες. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες είναι το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά, η πεζοπορία σε τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς, το ψάρεμα, οι καταδύσεις και η επίσκεψη σε μεγάλα αξιοθέατα του νησιού.


Ιστορία της Κεφαλονιάς

Κατά την μυθολογία, η Κεφαλονιά πήρε το όνομά της από τον βασιλιά Κέφαλο, αν και έχουν κατά καιρούς εκπονηθεί και άλλες θεωρίες ως προς την προέλευση του ονόματος.

Η Κεφαλονιά πρωτοκατοικήθηκε τον 10ο π.Χ. αιώνα και από τον 5ο π.Χ. αιώνα ήταν χωρισμένη σε τέσσερα αυτόνομα κράτη-πόλεις που αποτελούσαν την «Κεφαλληνιακή Τετράπολη»: την Κράνη, την Πάλλη, τη Σάμη και τους Πρόννους.


H Kεφαλονιά σήμερα

Η Κεφαλονιά διαφέρει από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά. Εύφορες κοιλάδες φυτεμένες με αμπέλια και ελαιώνες φιλοξενούν εκατοντάδες χωριά, εκκλησίες και μοναστήρια. Μικροί ορμίσκοι με βότσαλα και μαλακιά άμμο βρίσκονται στην ακτογραμμή του νησιού. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες βρίσκονται στο δροσερό σπήλαιο της Δρογκαράτης και το ηλιακό φως δημιουργεί συνεχώς μεταβαλλόμενα χρώματα στην υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης. Οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα φωλιάζουν στις νότιες ακτές του νησιού και σπάνια σμήνη πουλιών στη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου στο Αργοστόλι.
Η Κεφαλονιά είναι πραγματικά ένα μέρος του μοναδικού φυσικού μεγαλείο και μια απερίγραπτη ομορφιά..


Δραστηριότητες

Η Κεφαλονιά παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να κάνουν πολλές δραστηριότητες. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς και ενδιαφέρουσες δραστηριοτητες είναι το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά, η πεζοπορεία σε τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς, το ψάρεμα, οι καταδύσεις και η επίσκεψη σε μεγάλα αξιοθέατα του νησιού.
Ωστόσο για τους πιο ριψοκίνδυνους στην Κεφαλονιά υπάρχει η δυνατότητα να μάθετε και να κάνετε καγιάκ.Η Κεφαλονιά είναι ένα τουριστικά αναπτυγμένο και γεμάτο φυσικές ομορφιές νησί και οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εκεί είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Στην Κεφαλονιά οι πολλές δραστηριότητες κάνουν τις διακοπές σας στο νησί ακόμα πιο συναρπαστικές.


Παραλίες

Όταν αναφερόμαστε στη λέξη παραλίες ο νους όλων όσων έχουν περάσει από αυτόν εδώ τον τόπο πάει στην Κεφαλονιά μας. Ολόκληρο το περίγραμμα της νήσου είναι γεμάτο από μικρούς ή μεγάλους κολπίσκους με τεράστια ποικιλία. Παραλίες αμμώδεις ή με βότσαλο και βράχο, πάντα πεντακάθαρες και έτοιμες να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση και γούστο.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε δήμος διαθέτει αρκετές γαλάζιες σημαίες και υπάρχουν δεκάδες σημεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιδανικό τόπο για κολύμβηση. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο γνωστές, καθώς η πλήρης καταγραφή τους είναι πρακτικά αδύνατη. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε όσες περισσότερες μπορείτε.Αξιοθέατα

Η Κεφαλονιά έχει να επιδείξει πάρα πολλά αξιοθέατα, ξεκινώντας από το φυσικό τοπίο και καταλήγοντας στα σπουδαία δημιουργήματα όσων πέρασαν από αυτό τον τόπο κατά την διάρκεια των αιώνων και άφησαν τα θετικά κατάλοιπα τους σε αυτόν.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, ενώ σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία θα προστίθενται στη συνέχεια. Η ταξινόμησή τους είναι γεωγραφικά κατά δήμους, κάτι που διευκολύνει και τον επισκέπτη κατά την περιήγησή του στους διάφορους προορισμούςΕκδηλώσεις

Οι κεφαλλονίτες σα σπουδαίοι χορευτές που είναι, συμμετέχουν σε όλα τα πανηγύρια του τόπου τους. Οι πιό γνωστοί χοροί είναι ο ''Μέρμυγκας'', ο ''Διβαράτικος'' και ο ''Κεφαλλονίτικος Μπάλλος''.

Στη Κεφαλλονιά ιδίως το καλοκαίρι και φυσικά λόγω της παραθεριστικής - τουριστικής περιόδου, γίνονται πολλά πανηγύρια.
Διασκέδαση και Νυχτερινή ζωή

Η Κεφαλονιά μπορεί να μην είναι διάσημη για τη νυχτερινή ζωή, όπως άλλα νησιά της Ελλάδος, αλλά σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους επισκέπτες της! Υπάρχουν πολλά μπαρ, clubs, εστιατόρια και ταβέρνες στο νησί, συγκεντρωμένα κυρίως στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι, στη Σάμη, στη Σκάλα, στο Φισκάρδο και στον Πόρο.

Επίσης μη χάσετε τα μοναδικά πάρτι που διοργανώνονται το καλοκαίρι στα πιο κοσμοπολίτικα beach bars του νησιού.Χρήσιμα τηλέφωνα

Μερικοί αριθμοί τηλεφώνων που μπορεί να σας φανουν χρήσιμοι κατα την διαμονή σας στην Κεφαλονιά.


Πως να έρθετε

Η σελίδα αυτή περιέχει διάφορες πληροφορίες ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φτάσετε στο νησί, αλλά και πως στη συνέχεια να επισκεφθείτε μέσα από τις τοπικές συγκοινωνίες τα διάφορα αξιοθέατα, πόλεις και χωριά της Κεφαλονιάς.

Back to top
espa