Kefalonia Greece +30 26740 22 514
360 Virtual Tour
Αξιοθέατα

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

 Η Κεφαλονιά έχει να επιδείξει πάρα πολλά αξιοθέατα, ξεκινώντας από το φυσικό τοπίο και καταλήγοντας στα σπουδαία δημιουργήματα όσων πέρασαν από αυτό τον τόπο κατά την διάρκεια των αιώνων και άφησαν τα θετικά κατάλοιπα τους σε αυτόν. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα, ενώ σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία θα προστίθενται στη συνέχεια. Η ταξινόμησή τους είναι γεωγραφικά κατά δήμους, κάτι που διευκολύνει και τον επισκέπτη κατά την περιήγησή του στους διάφορους προορισμούς.

Φανάρι Αγίων Θεοδώρων

Ένα από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα στην περιοχή του Αργοστολίου και πιο συγκεκριμένα του λεγόμενου γύρου της Λάσσης είναι ο Φάρος των Αγίων Θεοδώρων. Ονομάστηκε έτσι λόγω της μικρής εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων που υπάρχει κοντά σε αυτό. Από αυτόν έχει πάρει το όνομά της ολόκληρη η περιοχή που για λόγους απλότητας και συντομίας ονομάζεται Φανάρι.

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό φάρο που χρησίμευε για να βλέπουν τα πλοία που προσέγγιζαν την ακτή και να αποφεύγουν τα βράχια. Κτίσθηκε το 1829 επί Αγγλοκρατίας, όπως και πολλά από τα σημερινά παραδοσιακά δημιουργήματα που χαρακτηρίζουν το νησί (βλέπε γέφυρα Δεβοσσέτου), και είναι έργο του J.P.Kennedy. Ξεχωρίζει ως ένα κυκλικό κτίριο δωρικού ρυθμού, που όμοιό του δεν υπάρχει σε ολόκληρο το νησί.

Όπως και καθετί στο Αργοστόλι, ισοπεδώθηκε κατά τον σεισμό του Αυγούστου του 1953. Αναστηλώθηκε αμέσως μετά μαζί με ελάχιστα δυστυχώς άλλα αριστουργήματα της προσεισμικής εποχής. Πρόσφατα έγινε η ανακαίνιση του προκειμένου να διασωθεί από την εκτεταμένη διάβρωση που του προκαλούσε το θαλασσινό νερό.


Παναγία στη Λάμια & ιερός ναός Αγίου Ιωάννου

Σε μικρή απόσταση από το χωριό Δειλινάτα υπάρχει η ανδρική Μονή της Παναγίας της Λάμιας.Η εικόνα της Γεννήσεως της Θεοτόκου που διαθέτει είναι παλαιότατη και φέρει αργυρά επένδυση. Είναι θαυματουργή και εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Κατά την απόδοση της εορτής στις 12/9 η εικόνα λιτανεύεται στο χωριό και τιμάται με αθρόα συμμετοχή των πιστών σε αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο χωριό, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο με τις φορητές εικόνες του 18ου αιώνα και τις τοιχογραφίες στο χώρο του ιερού του 16ου αιώνα. Αξιόλογη και θαυματουργή είναι η εικόνα της Θεοτόκου "Άξιον Εστί".
Το μοναστήρι σήμερα λειτουργεί χωρίς προσωπικό, ωστόσο την ημέρα της εορτής του σύσσωμο το υψηλό ιερατείο παρευρίσκεται.Οι παραπάνω εικόνες προέρχονται από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας http://www.imk.gr


To άγαλμα του Νίκου Καββαδία στο ΑργοστόλιΤο άγαλμα αυτό αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που με την ποίησή του κατόρθωσε να κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμηση όλων.Παλαιότερα μάλιστα υπήρχε διεθνές 15ήμερο φεστιβάλ σε Αργοστόλι και Ληξούρι, με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης συγκροτημάτων και χορωδιών από ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταία 10 χρόνια το φεστιβάλ αυτό καταργήθηκε, αφού θεωρήθηκε από τους τοπικούς άρχοντες ως πολυδάπανο, με αποτέλεσμα το άγαλμα να μοναχό να μένει και να μας θυμίζει και αυτή την εποχή.

Ο Νίκος Καββαδίας αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους ποιητές σε ολόκληρη την Ελλάδα, με φήμη που ξεπερνά τα όρια της Χώρας. Πολλά από τα ποιήματά του μελοποιήθηκαν και έγιναν επιτυχίες από τους πλέον αναγνωρισμένους τραγουδιστές του έντεχνου δημιουργήματος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Willy» ή το «Μαχαίρι», αλλά και τα υπόλοιπα τραγούδια της συλλογής «O σταυρός του Νότου».

Ο Νίκος Καββαδίας έζησε ολόκληρη τη ζωή του στη θάλασσά και έκανε ιδεολογία το «όπου γης πατρίς» (όπως και πολλοί συντοπίτες μας που μεγαλούργησαν στο εξωτερικό). Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν ότι η καταγωγή του είναι από την Κεφαλονιά και μάλιστα από το Φισκάρδο; Το σπίτι του υπάρχει εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο στην πιο γραφική μεριά της νήσου, την κοσμοπολίτικη και πολυδιαφημισμένη αυτή περιοχή.

Στο Αργοστόλι, τιμώντας τον μεγάλο συμπατριώτη μας ποιητή, φτιάχτηκε άγαλμα σε ανάμνησή του. Το άγαλμα αυτό τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλίας του Αργοστολίου, σε ένα μικρό πλάτωμα με παγκάκια ακριβώς μετά το παλαιό κολυμβητήριο.


Το αρχαιολογικό μουσείο στο ΑργοστόλιΤο αρχαιολογικό μουσείο στο Αργοστόλι αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο δείγμα για τον επισκέπτη της αρχαίας ιστορίας της Κεφαλονιάς. Το προσεισμικό οίκημα καταστράφηκε το 1953 και στη θέση που ανοικοδομήθηκε το σημερινό περί το 1960.

Ανακαινίσθηκε αρκετά πρόσφατα, όταν και έγινε εκτεταμένη εσωτερική αναδιάρθρωση και εμπλουτισμός με νέο υλικό που προήλθε από ανασκαφές.


Το κτίσμα δεν χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερη εξωτερική καλαισθησία του και μάλιστα σε ένα κεντρικό σημείο για την πόλη. Παρ' όλα αυτά αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο, αφού φιλοξενεί μεγάλο μέρος της πρώιμης ιστορίας της νήσου.

Στο μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να βρει σημαντικά ευρήματα από τα προϊστορικά και τα ρωμαϊκά χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος ωστόσο χρονολογείται στη Μυκηναϊκή περίοδο. Υπάρχουν χρυσά νομίσματα, χάλκινα σπαθιά, σφραγίδες, αλλά και εργαλεία του παλαιολιθικού «Κεφαλονίτη». Όπως επίσης και σημαντικά κεραμικά ευρήματα, τα οποία συγκεντρώθηκαν εδώ από ολόκληρη την Κεφαλονιά.

Άλλα ευρήματα υπάρχουν και σε αρκετές περιοχές σε ολόκληρο το νησί, που για λόγους προστασίας τους θεωρήθηκε καλύτερη η μη μεταφορά τους μακριά από τον τόπο στον οποίο ευρέθηκαν. Πολλά μπορεί κάποιος να συναντήσει στο νέο μουσείο στον Πόρο, ενώ από τις ανασκαφές στη Σάμη σίγουρα θα προκύψουν πάρα πολλά αξιόλογα σημάδια του αρχαίου πολιτισμού.


Κυνηγετική Φάρμα Κεφαλονιάς

Η Κυνηγετική Φάρμα της Κεφαλονιάς βρίσκεται σε μια έκταση 1000 στρεμμάτων, στην περιοχή Ανεμόμυλος της Πεσσάδας στην νότια πλευρά του νησιού. Οι υψηλές προδιαγραφές της ρεζέρβας ανταποκρίνονται στα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα δεδομένα, ενώ είναι από τις λίγες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της εδώ και 23 χρόνια, ενώ έχουν φιλοξενηθεί διάσημοι κυνηγοί από όλο τον κόσμο.Θηράματα εκτρέφονται από αυγά της ρεζέρβας στο εκκολαπτήριο και παράγονται τα ακόλουθα είδη: φασιανός κολχικός, φασιανός ringkek, πέρδικες πεδινές, της ερήμου από το Μαρόκο, chukar από την Κύπρο και δύο είδη αμερικάνικων ορτυκιών bob white (κολύνος) και Tenesy Red. 
Εκπαιδευμένα σκυλιά παρέχονται από τον ιδιοκτήτη.Επίσης υπάρχει σκοποβολή Skeet και κατάστημα με κυνηγετικό εξοπλισμό. Πριν από την επίσκεψη σας καλό θα ήταν να κανονίσετε κάποιο ραντεβού.Back to top
espa